Storytelling handboek

  Gericht aan de slag

  Consultancy in verandertracten

  * sonderen - status quo

  * visie en strategie

  * communicatie

   

  Storytelling en projecten

  * focussen

  * draagvlak creëren

  * teamvorming

   

  Organisatiecultuur

  * hoe mensen zingevien

  betekenis toekennen

     in werksituaties 

  * interventie in organisatiecultuur

   

   

   

  Advies

  Sneller succes, minder weerstand
  Storytelling in organisatieverandering en communicatie 

  Annet Scheringa helpt organisaties om verbindend te veranderen. Dankzij de verbindende kracht van verhalen kan belemmerende en vertragende weerstand grotendeels voorkomen worden. Organisatieverandering is immers vooral een proces waarin alle betrokkenen gezamenlijk, door communicatie en dialoog, tot een nieuwe realiteit komen. (Verander-)managers en communicatieprofessionals die zich dat realiseren, zijn effectiever en succesvoller.
  Maar: hoe krijg je die dialoog op gang? Hoe weet je wat er echt speelt op de werkvloer? Hoe zijn onder- en bovenstroom te verbinden? Hoe krijg je je corporate story helder en hoe breng je die geloofwaardig over het voetlicht?
  Wie daar inzicht in wil krijgen, wie daarbij begeleid wil worden of wie dat zelf in de vingers wil krijgen, is van harte uitgenodigd om contact op te nemen met Annet Scheringa. Als doorgewinterde doener met zeer veel praktische ervaring binnen een groot aantal uiteenlopende organisaties (grote en kleine ondernemingen, overheden en private ondernemingen), kan zij snel schakelen en inschatten hoe organisatieverhalen in de context van uw organisatie passen.

   

  Meer weten? Neem contact op met TheStoryConnection, Annet Scheringa. www.thestoryconnection.nl, annet@thestoryconnection.nl, 06 43 42 36 04.

   

  Veranderingen en duurzaamheid

  Tijdens haar promotieonderzoek (2007-2012) toont Suzanne aan dat veranderingen in organisaties succesvoller zijn door de toepassing van storytelling. Het zijn dan niet de verhalen zelf maar de dynamiek van het verhalen delen, resoneren en doorvertellen die duurzame veranderingen veroorzaken. En daarin zit de winst waar Suzanne voor haar opdrachtgeversnaar streeft. Ze heeft jarenlange ervaring in advies en begeleiding van managers, leiders, HRM en communicatie professionals. Bij verschillende organisaties: de overheid, profit, van klein tot zeer groot, nationaal en internationaal. Ze wordt wereldwijd gevraagd om presentaties en lezingen te geven over de praktische toepassingen van storytelling. En geeft wetenschappelijke gastcolleges van Denemarken tot Australië. Wilt u weten hoe u zelf met succes duurzame veranderingen kunt doorvoeren? Mail of bel naar suzanne@storiesofchange.nl tel: 06 55 35 77 70

   

  Live cases

  Hoe werkt storytelling in de praktijk?

   

  Wilt u weten hoe u verbindend kunt veranderen, dialoog systematisch kunt inzeten in organisatieverandering, uw corporate story scherp kunt krijgen of verbindend kunt presenteren?

   

   

  Neem contact op met:

  annet@thestoryconnection.nl

   

  De nieuwste inzichten en live cases van en over organisaties, leiderschap en het verbinden met storytelling kunt u vinden bij:

   

  suzanne@storiesofchange.nl

  tel. 06-55357770